Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı çıtır borek

3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
İçi için:
250 gr. kıyma
3 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Tuz

Kıyılmış soğanı, tereyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince, içine kıymayı da katarak kavurmaya devam edin. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Su ve zeytinyağı karışımıyla her tarafını ıslatın, ikiye katlayarak üçgenler halinde kesin. Kıymalı harcı üçgenlerin geniş tarafına koyarak muska şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

* * *

Taratorlu karnabahar
Yarım karnabahar
1 şişe soda
4 çorba kaşığı un
Karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı sirke
Tuz
Tarator:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım limonun suyu
2 diş sarmısak
Tuz

Karnabaharları küçük parçalara ayırdıktan sonra tuzlu sirkeli suda 15 dakika haşlayın. Bir kaba sodayı dökün. Üstüne un, kaşar peyniri, karabiber ve tuz ilave edip, karıştırın. Karnabaharları bu sosa bulayıp kızartın. Tarator için; ekmek içlerini ıslatıp, sıkın. Diğer malzemelerle birlikte blenderda çekin. Karnabaharları bu sosla servis yapın.

* * *

Acı biberli muhallebi
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı tozşeker
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
120 gr. bitter çikolata
1 tatlı kaşığı acı pulbiber
1 tutam karabiber

Yumurta sarısı, tozşeker, süt ve unu karıştırın. Ateşe koyup, muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırın. Ocaktan alıp, tereyağı, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip, karıştırın. Muhallebi ılındıktan sonra pulbiber ve karabiberi de ekleyin. Sıkma torbası yardımıyla kaselere boşaltın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA