Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanak mücveri

Ispanak köklerini yıkayıp bir su bardağı suda 10 dakika haşladıktan sonra süzüp, soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu blenderdan geçirin. Üzerine ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları ve unu da ilave edin. Sıvıyağı bir tavaya alıp, kızdırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak yağa atıp, arkalı önlü kızartın.

Malzemeler
Yarım kg. ıspanak kökü
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

* * *
Kırmızı biberli fasulyeli pilav
Bir tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci ilave edip, beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp, sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. Suyu kaynatıp, içine doğradığınız sebzeleri katın ve 5-6 dakika pişirin. Ardından ince doğranmış sarmısağı ve zeytinyağını ilave edip, kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp, karıştırın.

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytin yağı
2 çorba kaşığı tereyağı Sebze harcı için:
2 adet etli kırmızıbiber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
1 su bardağı su
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu

* * *
Ballı kıtır
Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp, 2-3 cm. uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip, her tarafını iyice bulayarak servis yapın.

Malzemeler
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay bardağı bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA