Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yeşil pilav

Pirinci yıkayıp, süzün. Maydanoz, dereotu, nane ve kişnişi ince kıyın. Ispanağın yarısını iki su bardağı suda haşlayın, kalanını ince kıyın. İnce kıyılmış soğanı yağın yarısıyla kavurup, üzerine ıspanağı koyun, iki dakika daha kavurun. Bir buçuk bardak ıspanak suyunu, tuzla kaynatın. Kaynayınca soğanlı ıspanağı ve pirinci katarak 15 dakika pişirin. Kalan yağda fıstığı kavurun. Pilava fıstığı ve kıydığınız yeşillikleri katın, 30 dakika demlendirin.

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
1 kg. ıspanak
Yarımşar demet maydanoz, dereotu ve nane
4 dal kişniş
1 adet orta boy soğan
5 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. antepfıstığı
Tuz
Karabiber

* * *

Fincan böreği
Unun ortasını havuz gibi açın, yumurta, tuz ve suyu ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edin, beş dakika kavurun. Dinlenen hamuru oklavayla açın. Yarısına aralıklarla harçtan koyun, boşta kalan kısmı üzerine kapatın. Bir bardak ağzıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. Sıvıyağda kızartın.

MALZEMELER
2 su bardağı un
Tuz
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık su
İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
250 gr. kıyma
Karabiber

* * *

Kaymaklı kayısı
Kaymağın yarısını ısıya dayanıklı bir fırın kabına döşeyin. Üzerine marmeladı yayın, fıstıkları serpin. Kalan kaymağı üzerine yayın. Yumurta aklarını tuzla kar haline getirip, tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yumurta akı pembeleşene kadar, beş dakika pişirip, hemen fırından çıkarın.

MALZEMELER
500 gr. kaymak
250 gr. kayısı marmeladı
200 gr. çekilmiş antepfıstığı
Tuz
4 adet yumurtanın akı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA