Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli bezelye

Peyniri iki santim genişliğinde doğrayın. Tereyağını kızdırıp peynirleri kızartın. Tavada kalan tereyağını bir tencereye alıp, üzerine sıvıyağ ilave edin. İnce rendelenmiş soğan ve sarmısakları kavurun. Üzerine domates rendesi, baharatları ve tuzu ilave edip, kavurun. Bezelye ve suyu ilave edin. 20 dakika pişirip, peynirleri ekleyin. 10 dakika daha pişirin

MALZEMELER
Yarım kg. bezelye
250 gr. orta sert beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
2 diş sarmısak
2 adet domates
1'er çay kaşığı safran ve köri
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 su bardağı sıcak su
Tuz

* * *

Pastırmalı pide
Maya, tozşeker ve tuzu, bir çay bardağı ılık suyla karıştırıp, 15 dakika dinlendirin. Üzerine azar azar un ve sütü ekleyerek çok yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp, 40 dakika dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı unlanmış zeminde tekrar yoğurun, tekrar dinlendirin. Hamurlara kayık şekli verip, 200 derece fırında kabarana kadar tutun. İçlerine pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın. Tekrar fırına verin ve kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
42 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
1 çay bardağı süt
1 kg. un
İçi için:
250 gr. pastırma
1.5 su bardağı kaşar peyniri

* * *

Fındıklı tarçınlı kurabiye
Margarin, pudra şekeri ve fındığı karıştırın. İçine yumurtaları kırıp, iyice yedirin. Un, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip, yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesip, hafif yağlanmış fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
300 gr. kıyılmış fındık
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA