Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pazılı cevizli börek

1 demet pazı yaprağı
3 adet yufka
2 adet büyük boy soğan
Tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Yufkalar için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yufkaları düz bir zemine yayıp, sekiz eşit üçgene bölün. Soğanları kıyıp, yağda kavurun. Pazı yapraklarını ve tuzu ekleyip, pazılar pişene kadar kavurun. Ocaktan alıp, cevizleri ekleyin. Yufkalar için zeytinyağı ve ılık suyu karıştırın. Yufkaların üzerine önce bu karışımdan sürün. Daha sonra pazılı harçtan koyup, börekleri sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Sigara böreği tatlısı
4 su bardağı pudraşekeri
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
4 adet yufka
3 su bardağı dövülmüş ceviz 3 su bardağı sıvıyağ
Pudraşekeri ile suyu beş-altı dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip, iki dakika daha ocakta tutun. Soğumaya bırakın. Yufkaları sigara böreği yapar gibi üçgen biçiminde kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup, sıkıca sarın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra, su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp, kızgın yağda kızartın. Kızaran börekleri soğuk şerbete atın. Dilerseniz üzerini pudraşekeri ile süsleyerek servis yapın.

Kuşkonmaz ograten
1 kavanoz kuşkonmaz konservesi
1 çorba kaşığı margarin
1-2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kuşkonmazları fırın kabına dizin. Tencereye yağı koyun, eriyince unu ilave edin. Karıştırarak kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Daha sonra içine kaşar peynirinin yarısını serpin. Hazırladığınız karışımı uç kısımları açıkta kalacak biçimde kuşkonmazların üzerine dökün. Kalan kaşar peynirini ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA