Patlıcanları yıkayıp, boyuna dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Küçük doğranmış domates, soğan, biber ve eti yağda biriki dakika kavurun. Tuzunu ayarlayın. Ateşi kısıp, sebzeleri kendi suyunda 25 dakika pişirin. Patlıcanları süzgeçten geçirip, kurulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Kızarmış patlıcanlardan iki tanesini artı biçiminde üst üste koyun. Ortasına kavrulmuş etten koyun. Patlıcanları bohça gibi etlerin üzerine kapatın. Ters çevirerek tepsiye dizin. Üzerine domates dilimleri ve küçük doğranmış biber koyun. Kürdanla tutturun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin
MALZEMELER
3 adet patlıcan
1 çorba kaşığı margarin
1 kg. kuşbaşı et
3 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
Tuz
Şehriye salatası
Şehriyeyi, yağda rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin, suyunu çekene kadar pişirin. Semizotu ve kuzukulağını iri doğrayın. Domatesleri ikiye bölün. Soğuyan şehriyenin üzerine hardal, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip, harmanlayın. Dilerseniz bardağa, dilerseniz derin bir servis tabağına bir kat şehriye, bir kat yeşillik, bir kat domates olacak şekilde yerleştirin.
MALZEMELER
1.5 su bardağı arpa şehriye
Yarım demet semizotu
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet kuzukulağı
15 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı hardal
1 adet limonun suyu
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Meyveli muhallebi
Kayısıları, incirleri ve muzu küçük doğrayın. Pirinç unu ve tozşekeri kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave edin, koyulaşana kadar pişirin. Ateşten indirmeye yakın portakal kabuğunu, küçük küçük doğranmış incir ve kayısıları, antepfıstığının yarısını ekleyin. İki dakika karıştırıp ocaktan alın. Vanilyayı ekleyin. Kaselere boşaltıp, antepfıstığıyla süsleyin.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı vanilya
5'er adet kuru kayısı ve kuru incir
1 adet muz
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım su bardağı antepfıstığı