Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kaşar köftesi

1 çay bardağı soğuk süt
8 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı kaynar süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz Köfteleri bulamak için:
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı galeta unu
Bir tencereye soğuk süt, un, kırmızıbiber ve yumurta sarısını koyup, çırpma teli ile karıştırın. Üzerine 1 su bardağı kaynar süt ilave edin ve karıştırarak 5 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra 5 dakika soğutun ve üzerine kaşar rendesini ekleyip, 10 dakika daha bekletin. Daha sonra bu karışımdan parçalar alarak elinizle köfte şekil verin. Köftelerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, arkasından da galeta ununa bulayarak kızartın.

Patlıcanlı bulgur pilavı
2 su bardağı pilavlık bulgur l 2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet sivri biber
1 soğan
2 adet domates
Karabiber, kırmızıbiber
Nane
Patlıcanları soyup, kızartın. Yağları tencereye alın, doğranmış biberleri ve soğanı kavurun. Rendelenmiş domatesi koyup, tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin. Bulguru ve baharatları da ekleyin. Biraz kavurun ve üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu çekince patlıcanları koyun ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin.

Dondurmalı kek
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ l1 şişe maden suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Dondurma
Yumurtaları çırpıp, tozşekeri ekleyin ve mikserle karıştırın. Sıvıyağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozu ve unu ekleyin. Karışımı ikiye bölüp, bir parçasına kakaoyu katın. Bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dondurma koyarak servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA