Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohut çorbası

1 su bardağı nohut
5 su bardağı tavuk suyu
1'er tatlı kaşığı kimyon ve tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
Tuz
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp, kabuklarını ayıklayın, robottan geçirip püre haline getirin. Tavuk suyunu tencereye aktarıp biraz ısıttıktan sonra içine nohudu ekleyin. Kimyon, tarçın ve tuzunu katıp, yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tereyağını ve limon suyunu ekleyip, bir taşım daha kaynatın.

Tavuklu sebze salatası
300 gr. tavuk göğsü
200 gr. brokoli
2 adet kabak ve 1 adet havuç
Sos için:
3 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sirke
4-5 çorba kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Tavuk göğsünü haşlayıp, küp küp doğrayın. Sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Az suda 10-12 dakika haşlayın. Sebzeleri ve tavuk parçalarını karıştırıp, servis tabağına aktarın. Sos için yumurta sarılarını, sirke, tuz ve karabiberi ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Bu kabı sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine koyarak, çırparak ısıtın. Küçük küçük parçalara ayrılmış tereyağını katıp, çırpmaya devam edin. Limon suyunu damla damla katıp karıştırın. Sosu, soğutmadan salatanın üzerine gezdirin.

Hindistancevizli kurabiye dolması
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 su bardağı pudraşekeri
Yarım paket kabartma tozu
36 çorba kaşığı buğday nişastası
250 gr. hindistancevizi
Aldığı kadar un
İçi için:
250 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı marmelat
Margarin, yumurta sarısı, vanilya, yoğurt ve pudraşekerini elinizle karıştırın. Nişastayı ve kabartma tozunu ekleyerek, yavaş yavaş un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. İçli köfte gibi içini açın. Marmelat ve cevizi karıştırıp, hamurların içine koyun. Ağzını kapatıp, yumurta akına, ardından hindistancevizine bulayın. Orta ısılı fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA