Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Baharatlı tavuk

2 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet dolmalık biber
1 adet defne yaprağı
Kırmızıbiber
1 çorba kaşığı un
Karabiber
Kekik
Köri
Tuz
Margarini tavaya alıp eritin ve tavukları kızartın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik ve köriyi katın. Tavada kalan yağda ince kıyılmış soğanı, küçük doğranmış domates ve biberi soteleyin. Defne yaprağını elinizle ufalayıp tavaya katın. Yavaş yavaş unu ulave edip, bir iki kez çevirin. Sosu da tavukların yanına alıp servis yapın.

Üzümlü pasta
1 adet kakaolu hazır kek
Yarım fincan sıcak su
1 tatlı kaşığı neskafe
Yarım fincan süt
2 su bardağı üzüm
4 adet şeftali
1 kutu hazır pasta kreması
Neskafeyi ılık sütte eritin, sıcak suyla karıştırarak kekin iki parçasını ıslatın. Servis tabağına kekin alt kısmını koyun. Pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kekin üzerine yayın. Şeftalileri sıcak suya koyup, çıkarın. Kabuklarını soyun, ince dilimleyin. Kekin üzerine üzüm ve şeftalilerin yarısını dizin. Diğer keki üzerine kapatıp, kalan kremayla kaplayın, meyveleri dizin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Taratorlu taze fasulye
1 su bardağı ceviz içi
3 diş sarmısak
Tuz
3 dilim ekmek içi
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Yarım kilo taze fasulye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Cevizleri ve sarmısakları dövün. Ekmekleri ufalayın. Limon suyu ve tuzla boza kıvamına gelene dek karıştırın. Suyu ilave edip, tekrar karıştırın. Fasulyeleri haşlayın, zeytinyağında soteleyin. Fasulyeleri servis tabağına dizip, üzerine tarator sosu gezdirerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA