Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kaşarlı tavuk

Kemikleri çıkarılmış ve inceltilmiş tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın. Bir su bardağı kaşar peyniri rendesini, bir çay kaşığı karabiber ile karıştırın. Tavukların içine bu harcı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Önce una, sonra yumurtaya bulayın. Sıvıyağı kızdırın. Tavukları içine atın, çevirerek kızartın. Kürdanları çıkararak servis yapın.

MALZEMELER
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta

* * *

Çikolatalı şato pasta
Krema için yağ hariç tüm malzemeyi çırpıp, pişirin. Ocaktan indirip tereyağını ekleyin ve iki dakika çırpın, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Pasta büyüklüğünde kesilmiş yağlı kağıda yayın ve dondurun. Kekin aralarına kremayı sürün. En üste vişneleri dizin ve kalan kremayı sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı sıyırın. Dolaba koyup, 20 dakika dondurun.

MALZEME LER
200 gr. vişne
200 gr. bitter çikolata
1 adet hazır kakaolu pasta keki
Kreması için:
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

* * *

Naneli barbunya
Tereyağını eritip, içine doğranmış soğanı koyun ve hafifçe kavurun. Üzerine etleri ilave edip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri küp doğradıktan sonra tencereye ekleyin. Ayıkladığınız barbunyaları, tuz ve naneyi de ilave edin. Bu şekilde beş dakika pişirin. Daha sonra 4-5 bardak sıcak suyu ekleyip, barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
1 kg. barbunya
2 tatlı kaşığı nane
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA