Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısırlı krep

Çukur bir kapta unla tuzu karıştırın, kremayı ve sütü ekleyerek mikserle çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurtaları sırayla hamura ekleyin. Dereotu ve fesleğeni de ekleyip, dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Tüm hamur bitene kadar işlemi sürdürün. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin.
MALZEMELER
1 çay bardağı silme un
1 paket krema
Yarım su bardağı süt
6 adet yumurta Bir tutam fesleğen, dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı, tuz İçi için: 1 su bardağı haşlanmış mısır
1 adet orta boy domates ve salatalık
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Milföyde enginar kebabı
Enginarları su, limon suyu, kesmeşeker ve tuzla pişirin. Kıymayı, kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, karabiber ve tuzla yoğurun. Milföyleri fırın tepsisine alın. Ortalarına bir enginar yerleştirip, kıymalı harç koyun. Milföylerin uç kısımlarını ortada birleştirin. Birleşme noktalarına bir dilim sosis koyun. Yumurta sarısı sürerek, 190 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
6 adet enginar
6 adet milföy hamuru
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu
4 adet kesmeşeker
150 gr. kıyma
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı v 1 adet sosis
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Renkli kurabiye
Un, margarin, pudraşekeri, yumurta sarısı ve vanilyayı yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına kakao ilave edip, tekrar yoğurun. Hamurları 20 dakika bekletin. İki hamuru da ayrı olarak yağlı kağıt arasında 1 santim kalınlıkta açın. Kakaolu hamurun üstüne sade hamuru koyun. Rulo biçiminde sarın. Ruloları bir parmak kalınlığında kesip, tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
150 gr. margarin
1 su bardağından az pudraşekeri
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı kakao


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA