Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fıstıklı pilav

Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, ayıklanıp yıkanmış pirinci katın. Yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. Dört su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapayıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı şamfıstığı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
4 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
1'er çay kaşığı yenibahar
Karabiber
Pulbiber
Tuz

* * *

Nohutlu bamya
Derin bir kaba su doldurup, sirke ve tuz ilave edin. Bamyaları bu suya atıp, 20 dakika bekletin. Diğer taraftan ince doğradığınız soğanlarla, küp doğranmış domatesi zeytinyağında beş dakika kavurun. Sudaki bamyaları süzüp yıkayın. Haşlanmış nohut ve bamyayı tencereye ekleyin. Limon suyunu, tuz ve sıcak suyu ilave edip, 35-40 dakika pişirin.

MALZEMELER
750 gr. bamya
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tuz

* * *

Meyveli jöleli dondurma
Elmaları ve muzu küçük doğrayın. Bisküviyi robotta toz haline getirin. Meyveli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yarısını meyvelerle, yarısını da bisküvilerle karıştırın. Meyveli jöleyi su ile ıslatılmış kalıba koyun, üzerine bisküvili jöleyi koyun. Buzdolabında üç saat soğutun. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dondurmayla servis yapın.

MALZEMELER
2 adet elma
1 adet muz
1 paket meyveli jöle
Yarım paket bebe bisküvisi
Dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA