5 günlük hava durumu
30 Temmuz 2010, Cuma
Tavuklu un çorbası
Haberi Dinle

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

İletişim
SMS: yaz boşluk bırak mesajını yaz 4122'ye gönder. (1,60TL) MH:02165317373
Bugün ne pişirsem?

Tavuklu un çorbası

Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bol suda haşlayın, suyunu süzün. Tavuk suyundan 4 bardak alıp, kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip, altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını çırpın, sıcak tavuk suyuyla ılıtın. Unlu harcı tavuk suyuna yavaşça ve karıştırarak ekleyip, 3-4 dakika kaynatın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarmısak
Yarım havuç

İmambayıldı
Patlıcanları soyun. Yanlarından ve üstlerinden bıçakla yarın. Soğanları jülyen doğrayın. Sarmısağı ve maydanozu ince kıyın. Biber ve domatesleri doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Tencereye aldığınız patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirin. Suyu da ekleyerek 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 demet maydanoz
6 diş sarmısak
3 adet soğan
1 adet sivri biber
3 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su

Gofretli dondurma
Öncelikle çikolataları benmari usulü eritin. Buzdolabı poşetini büyük kare biçiminde kesin. Erimiş çikolatayı poşetin ortasına yayın. Bir bıçakla iyice düzeltin. Su bardaklarının üzerine çikolatası dışarı gelecek biçimde poşeti kapayıp, sepet şekli verin. derin dondurucuda dondurun. Dondurmayı dolaptan çıkarıp hafifçe eritin. Gofretleri küçük küçük doğrayın, dondurmayla karıştırın. Tekrar dolaba koyup dondurun. Bardakları dolaptan alın. Çikolataları poşetten sıyırın. Dondurmayı çikolata sepetine doldurarak servis yapın.

MALZEMELER
2 paket bitter çikolata
3 paket çikolatalı gofret
Vanilyalı dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
Sebzeli dana haşlama (29.07.2010)
Şehriyeli sütlaç (28.07.2010)
Tavuk köftesi (27.07.2010)
Çikolatalı milföy (26.07.2010)
Ballı kıtır (23.07.2010)
Ispanaklı tavuk rulo (22.07.2010)
Tavuklu Hasanpaşa köftesi (21.07.2010)
Pırtık böreği (20.07.2010)
Erişteli patlıcan (19.07.2010)
Fıstıklı pilav (16.07.2010)
ARŞİV