5 günlük hava durumu
06 Ağustos 2010, Cuma
Tavuklu hünkarbeğendi
Haberi Dinle

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bugün ne pişirsem?

Tavuklu hünkarbeğendi

Patlıcanları közleyip içlerini çıkarın ve iyice ezin. Unu yağda kavurun, üzerine ılık süt ekleyin, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ezilmiş patlıcanı da ekleyip 10 dakika pişirin. Tavuğu, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını da ilave edip 10 dakika daha pişirin. Üzerine dövülmüş sarmısak, küp doğranmış domates ve sivri biber, tuz ve karabiber ile suyu ekleyerek 25 dakika pişirin. Beğendiyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER
4 adet bostan patlıcanı
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
Tuz Üzerine:
500 gr. kuşbaşı tavuk
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Mini pizzalar
Mayaya, tozşeker ve bir su bardağı ılık su ilave ederek, kabarması için 10 dakika bekletin. Un, maya, zeytinyağı ve tuzu karıştırın, su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine süt ve salça karışımı sürün. Dilediğiniz pizza harcını hazırlayıp üstlerine koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 su bardağı un
20 gr. yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz Üzerine:
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı salça

Kayısı püreli dondurma
Kayısıları, sekiz adet şekeri ve yarım paket vanilyayı bir fincan suyla, kayısılar yumuşayana kadar pişirin, mikserle püre haline getirin. Kalan suyu ve 10 adet kesme şekeri kaynatın. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun ve küçük küçük doğrayın. Kaynattığınız şekerli suya bademleri ve kalan vanilyayı ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine dondurmayla servis yapın.
MALZEMELER
25 adet kayısı
18 adet kesme şeker
1 paket vanilya
2 kahve fincanı su
1 su bardağı badem
Dondurma


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
Kadınbudu köfte (05.08.2010)
Beşamel soslu tavuk börek (04.08.2010)
Patates çanağında patlıcan (03.08.2010)
Mısır çorbası (02.08.2010)
Tavuklu un çorbası (30.07.2010)
Sebzeli dana haşlama (29.07.2010)
Şehriyeli sütlaç (28.07.2010)
Tavuk köftesi (27.07.2010)
Çikolatalı milföy (26.07.2010)
Ballı kıtır (23.07.2010)
ARŞİV