Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sosisli börek

Yufkalardan birini yağlanmış kare fırın tepsisine yayın. Su ve zeytinyağını karıştırın. Karışımın yarısıyla yufkanın her yanını yağlayın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Yufkaların sarkan kısımlarını ortaya doğru kapatarak kare şekil verin. Kare şeklindeki yufkanın dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve küçük doğranmış sosisleri koyun. Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın. Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 adet yufka
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı doğranmış sosis
1 adet yumurta sarısı
Haşhaş tohumu

* * *

Taratorlu börülce
Yıkanmış ve ayıklanmış börülceleri iki bardak su ve tuz ile yarım saat haşlayın, soğumaya bırakın. Tarator sos için cevizi mikserde çekin. Üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek, sıvıyağ, sirke, limon suyu, su ve tuz ilave edip tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin. Sosu soğumuş börülcelerle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
750 gr. börülce
2 su bardağı su
Tuz
Tarator sos için:
200 gr. ceviz
1 dilim ekmek içi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
1.5 çay bardağı su
Tuz

* * *

Çikolata şöleni
Çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt kalıpların içine bir fırça yardımıyla sürün ve soğumaya bırakın. Yumurta sarıları ve toz şekeri çırpın; üzerine süt, tereyağı, vanilya, kakao ve un ekleyip iyice karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Kalıpların içindeki çikolata donunca kalıpları yırtarak çıkarın, servis tabağına alın. Kakaolu kremayı sıkma torbasıyla beyaz çikolata çanaklarının içine doldurun.

MALZEMELER
160 gr. beyaz çikolata
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA