Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yuvalama çorbası

Haşlanmış soğumuş pirinç, kıyma ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Bir tencerede suyu kaynatın. Köfteleri ve haşlanmış nohutları haşlayın. Bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın ve tencereye yavaş yavaş akıtın. Tuz ekleyip beş dakika daha pişirin. Üzerine yağda yakılmış pulbiber ve naneyle servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. tavuk kıyması
1 su bardağı haşlanmış kırık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı un

Kıymalı patatesli börek
Yumurta, süt ve yağı karıştırın. Kıymayı soğan ve tereyağı ile kavurun, üzerine baharatları ve sivri biberi ekleyin. En son haşlanmış patatesi ve doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın. Yufkayı tezgaha yayıp üzerine yumurtalı harçtan sürün. Bir kenarını içe katlayıp yine yumurtalı karışım ve iç malzemeyi boydan boya döşeyin. Diğer kenarını da harcın üzerine kapatın ve büzdürerek tepsiye koyun. 200 derecede 35- 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ İçi için:
250 gr. kıyma
4 adet haşlanmış patates
3 adet sivri biber
2 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Yarım demet maydanoz

Şakşuka
Kabukları soyulmuş patlıcan, kabak ve biberleri küp doğrayın. Kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp servis tabağına alın. Soğanı yemeklik doğrayıp içine sarmısağı kıyın ve zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın ve ateşten alın. Sosu üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. patlıcan
6-7 adet çarliston biber
2 adet kabak Sos için:
1 adet soğan
3 diş sarmısak
6 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA