Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli mercimek çorbası

Tencereye margarini alıp eritin. Rendelenmiş soğanı katıp, karıştırarak kavurun. Küp biçiminde doğranmış havuç, patates ve domatesi ekleyin. Ispanak saplarını ince kıyın. Bezelye, mercimek ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Suyu ve tuzu ilave edin, mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım kg. ıspanak sapı
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı yeşil mercimek
3 diş sarımsak
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz

Fırın köfte
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları havanda dövün. Maydanozu ince kıyın. Su hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırıp, yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Malzemeyi tepsiye yayın. Üzerini düzeltin. En üste yarım çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Kırmızıbiber
Kimyon
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz

Nohut salatası
Ayrı kaplarda geceden ıslanmış nohudu ve patatesleri haşlayın. Nohudu geniş bir kaba alın. Kabuğu soyulmuş patates ve domatesleri küp küp doğrayın. Biber, soğan ve maydanozu ince doğrayıp nohudun üzerine ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alın. Sos için yoğurdu, ezilmiş sarnmısakla karıştırın. İçine sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı nohut
2 adet patates
2 adet domates
8-9 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet sivri biber
2 adet limonun suyu Sosu için:
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA