Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanak kökü çorbası

1 adet soğan
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 kg. ıspanağın sap kısmı
1 kase kırmızı mercimek
1 çay bardağı pirinç
1 adet domates
Yarım limonun suyu
2 diş sarmısak
Nane, kırmızıbiber, tuz
Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye alıp suyu ilave edin. Margarini karıştırın. Temizlenmiş ıspanak saplarını küçük küçük doğrayın. Mercimek ve rendelenmiş patatesle çorbaya ekleyin. Tuzunu koyup kaynatın. Kaynayınca pirinci ilave edin. Pirinçler pişince ocaktan alın. Limon suyu, dövülmüş sarmısak, kırmızıbiber ve naneyi karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Ton balıklı salata
2 demet taze soğan
2 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. ton balığı
Tuz, karabiber
Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Taze soğanı ince kıyıp, zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip servis tabağına alın. Parçaladığınız ton balığını salataya ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.

Kremalı et sote
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
300 gr. bonfile
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber
Kuşbaşı, dogradığınız eti bir kaşık margarini erittiğiniz tavada karıştırarak kavurun. Eti tavadan alın, kalan yağı eritin. Soğanı ve küçük küçük doğranmış mantarları kavurun. Unu ilave edin, tahta bir kaşıkla karıştırın. İçine etleri, kremayı, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA