Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Erikli cheesecake

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1'er çay bardağı süt ve su
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
250 gr. tatlı lor peyniri
10 adet kırmızı erik
Yumurta ve şekeri çırpın. Eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, süt, su ve limon kabuğunu ilave edip karıştırın. En son peyniri katıp karıştırın ve kek kalıbına boşaltın. Üzerine çekirdekleri çıkartılmış ve iri doğranmış erikleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpin. Afiyet olsun.

Patlıcanlı muhammara
3 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
4 diş sarmısak
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Patlıcan ve kırmızı biberi közleyin. Kabuklarını soyun ve derin bir kabın içinde ezin. İçine dövülmüş sarmısak, ceviz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiber katıp karıştırın. Ekmeklerin üstüne sürüp nane ve cevizle süsleyerek servis yapın.

Sebzeli tavuk bonfile
2'şer adet kabak ve patlıcan
400 gr. ince dövülmüş tavuk bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Temizlenmiş kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu bir dakika kavurun. Sütü ekleyin, beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip üst üste dizin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA