Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuçlu pilav

1 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Havucu halka halka doğrayın. Teflon tencerede zeytinyağıyla birlikte dolmalık fıstığı, rendelenmiş soğanı, havucu ve pirinci beş dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin. Tuzu, karabiberi ilave edin ve karıştırın. Önce harlı ateşte pişirin. Fokurdamaya başladığında kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu döküp iyice karıştıırn.

Fırında tavuk
1 adet derisi yüzülmüş tavuk
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı un
Kekik
Kimyon
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Tavuğu geniş bir kaba koyun. Zeytinyağı, salça, soya sosu, baharatlar ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine sürün. Tavuğun içine soğan ve defne yaprağını koyun. Pişirme torbasını unlayın. Tavuğu torbanın içine yerleştirin. 200 derece fırında pişirin.

Fırında sakız kabağı
1 adet kabak
Tuz
Yarım küçük soğan
Yarım küçük domates
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Bir tutam toz şeker
Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Soğanı ve domatesi küp biçiminde doğrayın. Karabiber ve tuzla beraber harmanlayın. Fırın kabına aktarın. Üzerine bir tutam şeker serpin. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA