Tavuk etlerini irice doğrayın, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun ve bir kenara alın. Aynı tencerede tereyağını ve unu kavurun. Köri, tuz ve karabiber ekleyin. Sütü ilave edip iki dakika pişirin. Etleri de sosun içine katıp karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
MALZEMELER
500 gr. tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
2 dal maydanoz
Biber salatası
Biberleri fırın tepsisine koyup, 200 derece fırında pişirin. Yoğurt ve sarmısağı karıştırın. Fırından çıkan biberlerin kabuklarını soyup servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Tereyağında kırmızı pul biberi yakıp salatanın üzerine dökün.
MALZEMELER
4 adet közlenmiş kırmızıbiber
9 adet sivri biber
4 adet dolmalık biber
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Fıstıklı kadayıf
Kadayıfı tereyağıyla harmanlayın ve bir kısmını tezgaha yayın. Bir köşesine kıyılmış fıstığı koyup rulo şeklinde sarın. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Şerbeti için su ve şekeri 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyu sıkın ve soğutun. Ilık kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
250 gr. kadayıf
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
150 gr. Antep fıstığı Şerbeti için:
4 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 adet limonun suyu