Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soyalı yoğurtlu kebap

Soya kıymasını 10 dakika haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra suyunun tamamen gitmesi için yeniden süzün. Soya kıymasını geniş bir kaba alıp, üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvıyağı gezdirip servis yapın.
MALZEMELER

Yarım paket soya kıyması
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
Birer tutam karabiber, kimyon ve yenibahar
Tuz

Hindistan kurabiyesi
Bir paket mısır nişastasının içinden bir çay bardağı alın ve yerine aynı miktarda un koyun. Yumurta hariç tüm malzemeyi cam kaseye koyun. Hamur bütünleşince içine yumurtayı ekleyip yoğurun. Kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı un
1 paket mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı Hindistancevizi
Bir tutam tuz

Sosisli pilav
Margarini tencereye alıp, eritin. Pirinci yıkayıp, yağda iki dakika kavurun. Suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Soyulmuş domatesleri, sosisleri ve biberleri halka halka doğrayın. Tencereye alıp pişirin. Üzerine şeker, tuz, karabiber ve kekiği serpin, beş dakika daha pişirin. Tüm malzemeyi pilavın üzerine yayıp servis yapın.
MALZEMELER
1.5 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz
2 adet domates
Kekik
300 gr. sosis
Karabiber
2 adet biber
1 tatlı kaşığı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA