Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü kuzu gerdan

Gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvı yağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı alüminyum folyo ile kapatarak buzdolabında bir saat bekletin. Sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Üzerine kavrulmuş badem ve fıstık serpin.
MALZEMELER
4 adet kuzu gerdan
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı renkli tane biber
4-5 dal kıyılmış taze kekik
2 çorba kaşığı tatlı badem
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz

Bursa hilali
Lahanayı tereyağında kavurun. Soğanı ekleyin ve lahana suyunu salıp çekene kadar kavurun. Maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını üçgen olarak kesin, içine harçtan koyup rulo yapıp hilal şekli verin. Üzerine yumurta sarısı ve süt sürüp çörek otu serperek 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
200 gr. lahana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
250 gr. milföy hamuru
Tuz, karabiber, pul biber Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı çörekotu



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA