Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı muhallebi

* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 çorba kaşığı pirinç unu
* 3 çorba kaşığı buğday nişastası
* 4 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı mandalina suyu
Bir tencereye süt ve toz şekeri koyup kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve mandalina suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Koyulaşana kadar pişirin. Kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve mandalina dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Kaşarlı soğan çorbası
* 2 adet soğan
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 5 su bardağı et suyu
* 4 dilim kızarmış ekmek
* 50 gr. kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, eritilmiş yağda beş dakika kavurun. Üzerine unu ekleyip kavurmayı sürdürün. Ardından suyu katıp 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Üzerlerine kızarmış ekmekleri yerleştirin. Ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyinceye dek bekleyin.

Biberli tavuk ruloları
* 1'er adet yeşil ve sarı dolmalık biber
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 diş sarmısak
* 1 tutam köri
* 250 gr. Akdeniz yeşilliği
* Tuz
* Karabiber
Tavuk göğsünü altı parçaya bölün. Dövülmüş sarmısak ve köri ile az suda haşlayın. Biberlerin tohumlarını çıkartıp tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Haşladığınız tavukların etrafına şerit halinde doğradığınız biberlerin üç rengini birlikte sıralayın. Bir tabağa Akdeniz yeşilliklerini koyup üzerine tavukları yerleştirerek servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA