Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında peynirli pırasa

1 kg. pırasa
2 su bardağı su
3 adet yumurta
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 kahve fincanı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
Pırasanın sadece beyaz kısmını ikişer parmak kalınlığında doğrayın. İki su bardağı suda haşlayın, suyunu süzün. Bir kapta yumurtaları iyice çırpın. İçine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanozu, karabiberi, tuzu ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Orta ısılı fırında 10 dakika, üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyin ve sıcak servis yapın.

Kuruyemişli kek
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çay bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1'er çay bardağı fındık, kuru üzüm ve ceviz
Şeker
ile yumurtayı beş dakika çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin. Fındık ve cevizleri dövün. Bir çorba kaşığı un ile kuruyemişleri karıştırıp kek harcının içine atın. Muffin kalıplarını yağlayın, harcı eşit miktarda dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Su muhallebisi
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1.5 kg. süt
Gül suyu
Pudra şekeri
Nişasta ve unu iyice karıştırın. Sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş dökün. Tencereyi ocağa oturtup muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İstenilen kalıplara dökerek soğutun. Servis yapacağınız zaman ters çevirerek kalıplardan çıkarın, üzerine gül suyu döküp bolca pudra şekeri serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA