Bir tencerede un ve yumurtayı çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin. En son yoğurdu katıp karıştırın ve ocağa koyarak kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış köfteleri kevgirle alıp çorbanın içine katın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. yoğurt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Tuz Köfte için:
150 gr. yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Ballı tavuk
Tavuğu 8 parçaya ayırın. Sıvı yağı tencerede ısıtın. Kekik, hardal, bal ve soya sosunu ilave edip karıştırın. Tavukları sosa bulayıp 6 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Tavuklar kızarınca fırından alıp üzerine susam serpin. Tekrar fırına verin. Susamlar pembeleşene dek 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
1 adet tavuk
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 su bardağı susam
Baharatlı pilav
Pirinci kaynamış tuzlu suda 15 dakika pişirip süzün. Soğuk suyla yıkayın. Tencerede tereyağını eritin. Baharatları ilave edin. 2 dakika karıştırıp pirinci ekleyin. Dolmalık fıstığı ve antepfıstığını sıvı yağda kavurun, tencereye alın. Tüm malzemeyi karıştırıp kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Karabiber ve tuzu ilave ettikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet anason yaprağı
4 adet karanfil
2 çubuk tarçın
1 tutam safran
6 kakule tanesi
1 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr. dolmalık fıstık
50 gr. antepfıstığı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz