Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu irmik köftesi

Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. 1 saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı irmik
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
Kimyon Kırmızıbiber
Tuz

Çiçek ekmekler
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip merdaneyle yassılaştırın. Çok hafif yağ sürülmüş fırın kaplarına şekil vererek yerleştirin. Üzerine tekrar margarin sürün. Yüksek dereceli fırında kızartın. Ekmekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Beyaz peynir, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, küçük doğranmış sivri biberleri ve tuzu karıştırın. Ekmeklerin içine doldurup servis yapın.
MALZEMELER
6 dilimi tost ekmeği
1.5 bardak ufalanmış beyaz peynir
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
3 adet sivri biber
Tuz
Margarin

Elma tatlısı
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. 5 dakika kaynatın. Üzerine toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve dövülmüş fıstıkla servis yapın.
MALZEMELER
3 adet elma
Yarım limon suyu
1 çay bardağı su
1 adet çubuk tarçın
Süslemek için:
Krem şanti
2 çorba kaşığı dövülmüş şamfıstığı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA