Köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Sebzelerin rengi dönünce suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında köfteleri de tencereye atıp 15-20 dakika pişirin. Daha sonra servis yapın.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su
Tuz
Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Fırında erişte
Erişteyi haşlayıp süzün. Margarini eritip ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine unu ilave edin ve iki dakika daha kavurun, yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak iki-üç dakika kaynatın ve ocaktan alın. Eriştenin üzerine sütlü karışımı, kaşar peynirinin yarısını, tuzu ve hardalı katıp karıştırın. Bir fırın kabına erişteli karışımı yayın. Üzerine kalan peyniri koyup üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
1/2 paket erişte
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çorba kaşığı hardal
Tuz
Havuç lokması
Havuçları soyup rendeleyin. Tavada şeker ile sote edin. Pişirme sırasında tarçın ilave edin. Üç-dört dakika pişirin, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hindistancevizine bulayın. Buzdolabında 20 dakika bekletip servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. havuç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Hindistancevizi