Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şehriyeli tavuk çorbası

Mısır nişastasını, erittiğiniz margarinde kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ilave edin. Su kaynayınca, şehriyeyi ve küp küp doğranmış havucu ekleyin. Tuzunu katın. Şehriyeler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Karabiberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
Tuz


Ispanaklı tart
10 çorba kaşığı un, margarin, yumurta ve yoğurdu yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Kalan unu 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Sütü, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede 1 kaşık yağ ile doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine ıspanaklı harcı döşeyip, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
12 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. ıspanak
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Cevizli kadayıf
Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Kalan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumasını bekleyin. Ocaktan aldığınız şerbeti soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kg. kadayıf
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA