Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli brüksel lahanası

150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
3 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı salça
400 gr. brüksellahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
Tuz, nane, karabiber
Eti, suyu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve margarini ekleyip, kavurmaya devam edin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı hafifçe sulandırıp, lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak suyu ilave edip, 20 dakika pişirin. İndirmeye yakın, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, nane ve karabiber katıp, karıştırın.

Kedi dilli pasta
3 çorba kaşığı reçel
1 su bardağı su
30 adet kedidili bisküvi
İçine: 1/2 kg. dondurma
4 adet çikolatalı gofret
Reçel ve suyu karıştırın, bisküvilerin üzerine fırçayla sürün. Derin yuvarlak bir kabı yağlayın. Bisküvileri kabın etrafına dizin. Kabın her tarafını bisküvilerle kaplayıp ortasındaki boşluğa gofret parçalarıyla karıştırılmış hafif erimiş dondurmayı yerleştirin. Buzlukta 1-2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Kremalı tel kadayıf
1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süt, tozşeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş margarinle harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp, kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.

Tavuklu börek
4 adet milföy hamuru
2 adet tavuk kalçası
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet sivri biber
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam
Tuz
Tavuk etini uzun şeritler halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup, küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, tavukları 2 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber ve domatesi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 5 dakika harlı ateşte pişirip, ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletilmiş milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp, kenarlarını hafifçe bastırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Patates mıhlaması
1 kg. patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
Tuz, karabiber
250 gr. kavurma
Haşlanmış patatesleri çatalla ezin. Tereyağında piyazlık doğranmış soğanları kavurun. Patatesi ilave edip soğanla iyice karışana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Patates mıhlamasını servis tabağına alıp ortasına kavurmayla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA