Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Çikolatalı mandalina
8 adet çekirdeksiz mandalina
1 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
200 gr. bitter çikolata
Mandalinaları kabuklarını soymadan bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynadıktan üç dakika sonra ocaktan alın. Her seferinde suyunu değiştirerek bu işlemi üç kez tekrarlayın. Suyunu süzüp bir tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Mandalinaları şerbetten çıkarın. Ilındıktan sonra benmari usulü erittiğiniz bitter çikolataya batırın. Soğuyunca servis yapın.

Şehriyeli kereviz çorbası
5 su bardağı su
2 adet kereviz
1 adet soğan
1/2 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Dereotu
Bir tencereye beş su bardağı suyu koyup, içine soyulmuş ve küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. İçine doğranmış dereotunu da ekleyip servis yapın.

Pratik dolma
1/2 kg. kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
2 adet domates
2 sarmısak
1/2 demet maydanoz
1/2 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşık salça
Dilediğiniz sebzeler
1/2 çorba kaşığı margarin
Karabiber, kırmızıbiber, tuz
Kıyma, pirinç, rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, tuz ve naneyi yoğurun. Dilediğiniz sebzelerin içini oyup harcı içlerine doldurun. Yarısını geçecek kadar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Karabiber ve kırmızıbiberi margarinde ezip dolmanın üzerine gezdirin.

Ekmek kırıntılı makarna
2 su bardağı makarna
4 dilim ekmek
5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı maydanoz
Karabiber
Tuz
Ekmekleri robotta kıyın. Bir tencereye üç çorba kaşığı yağ koyun ve ekmekleri kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün. Tencereye kalan yağı koyup eriyene kadar çevirin. Süzülmüş makarnayı ilave ederek karıştırın. Üzerine kavrulmuş ekmek kırıntılarını da serperek servis yapın.

Tahinli çörek
2 adet yufka
9 çorba kaşığı tahin
9 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı su
Bir adet yufkayı serin. Üzerine tahin ve şekerin yarısını koyup her tarafına yayın. İkinci yufkayı üzerine koyup kalan şeker ve tahini yayın. Yufkanın kenarlarından iki parmak genişliğinde katlayıp rulo yapın. Ruloları iki parmak genişliğinde kesip tepsiye dik olarak koyun. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürün. 200 derecede pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA