Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karnabahar güvenç

Tereyağını eritip kıymayı içinde kavurun. Salça, pul biber, maydanoz, tuz ve ince kıyılmış taze soğanların beyaz kısımlarını kıymaya ekleyin. Hepsi birlikte birkaç dakika daha kavurup suyu ilave edin ve 10 dakika pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuz ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
1/4 karnabahar
300 gr. kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz

Domates çorbası
Domates, soğan ve patatesi soyup küp halinde doğrayın. Kıyılmış soğanlarla patatesleri zeytinyağında sote edin. Üzerine domates, sirke ve su ekleyin. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra ocaktan alın, tuz ve karabiber ekleyip blenderden geçirin
MALZEMELER
4 adet domates
Tuz
1 adet patates
6 adet soğan
Karabiber
1 adet kırmızı soğan
2 adet taze soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA