Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Dereotlu poğaça
40 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı yoğurt
1 demet dereotu
Aldığı kadar un
Tuz
Yarım bardak suya biraz tuz koyun. Mayayı ufalayıp bu suda beş dakika bekletin. Ilık sütün içine tereyağını koyup eritin. İçine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, maya, ince kıyılmış dereotunu koyun. Aldığı kadar un ekleyip yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.

Zeytinli nuar
1 kg. nuar
2 su bardağı kıyılmış dolgulu yeşil zeytin
1'er adet kereviz, patates ve soğan
2 adet defne yaprağı
15 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarmısak
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Nuarı dilimleyip tencereye alın. Üzerine bütün kereviz, dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarmısak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Tencereye etin ve sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 10 dakika hızlı ateşte, 1.5 saat kısık ateşte pişirin. Etleri tencereden alıp servis tabağına yerleştirin. Zeytin sosu hazırlamak için sarmısak ve defne yaprağını tencereden çıkarın, kıyılmış zeytinleri ilave edin. Ardından 10-15 dakika pişirin. Etin üzerine gezdirip servis yapın.

Çikolatalı donut
40 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
3.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı ılık süt
1 tutam tuz ve renkli şekerler
1 paket çiğ krema
2 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamuru için gereken tüm malzemeleri yoğurun. Üstü kapalı olarak 40 dakika dinlendirin. Çiğ kremayı kaynatın, içine çikolata ve pudra şekerini koyup karıştırıp ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp simit şekline getirip kızgın yağda kızartın. Kızaran hamurları sosa batırıp renkli şekerlerle süsleyin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA