Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köy böreği

Patatesleri haşlayıp ezin. Lor peyniri, maydanoz, sivri biber, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zeminde açın ve üzerine su ile çırpılmış sıvı yağ karışımından sürün. Yufkanın ortasına patatesli harçtan koyun. Kenarlarda kalan yufkaları harcın üzerine düz olarak kapatın. Elinizle hafif büzerek şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
5 adet yufka
4 adet patates
200 gr. lor peyniri
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber

Yumurtalı ballı ekmek
Ekmekleri önce süte, sonra çırpılmış yumurtaya batırın, süzüp tepsiye dizin. 200 derecede kızarana kadar pişirin. Su ve toz şekeri kaynatıp şerbet yapın. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine kaymak ve kıyılmış ceviz koyarak servis yapın.
MALZEMELER
8 dilim ekmek
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı süt
1 çay bardağı ceviz
100 gr. kaymak
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Pırasa kalyesi
Pırasaları temizleyip verev olarak doğrayın. Eti düz bir tencereye koyun; suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağı ve kıyılmış soğan ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Etli harcı tencerenin ortasına toplayın. Doğradığınız pırasaları etrafına dizin. Üzerine sıcak et suyu, koruk ekşisi, tuz ve pul biber ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
1 kg. pırasa
500 gr. kuşbaşı et
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı koruk ekşisi
Tuz, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA