Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kuru dolma
10'ar adet kuru patlıcan, biber, kabak
400 gr. kıyma
2 su bardağı pirinç
10 adet soğan
10 diş sarmısak
2'şer çorba kaşığı domates ve biber salçası
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Pul biber
2-3 parça kaburga
Patlıcan, biber ve kabakları 5 dakika haşlayıp süzün. Kıymayı, pirinci, piyazlık doğranmış soğanı, kıyılmış sarmısağı, salçaları, nar ekşisini, baharatları 1 çay bardağı suyla yoğurun. Sebzelerin içini harçla doldurun. Elinizle dolmaların iki ucunu bastırıp ağızlarını kapatın. Güvecin altına kaburga kemiklerini yerleştirip üzerine dolmaları dizin. Üzerine tabak koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 200 derece fırında 1 saat boyunca pişirin.

Patates çorbası
1 kg. patates
1 adet havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dilim zencefil
6 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı krema
Patates ve havucu küp küp doğrayın, pırasayı ince kıyın. Havuç ve pırasayı yağda kavurup patatesi ve dilim zencefili ekleyin, 5 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alıp ılıtın, blendar'dan geçirin ve bir taşım kaynatın. Ocağı kapatıp toz zencefili katın. Çırpılmış yoğurt ve kremayla servis yapın.

Dut pekmezli kurabiye
1 çay bardağı dut pekmezi
1 paket mısır nişastası
4 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı fındık
Mısır nişastası, un ve tereyağını iyice yoğurun. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi katıp yumuşak bir hamur yapın. Hamura silindir şekli verin ve bıçakla ince dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fındık koyup pekmez gezdirin. 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA