Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı börek

Patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış sivri biberi, baharatları ve ince kıyılmış pastırmayı ilave edip karıştırın. Su ve sıvı yağı karıştırın. Bir adet yufkayı yayıp üzerini sıvı yağlı karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine kapatıp üçgenlere bölün. Yufkaların kalın taraflarına harç koyup gevşek biçimde sarın. Yumurta sarısı ile suyu çırpıp böreklerin üzerine sürün. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet yufka
5 adet patates
150 gr. pastırma
1 adet soğan
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kimyon
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı su

Karnabahar salatası
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayıp rendeleyin. Maydanozu ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Üzerine yumurtayı ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Daha sonra bir kaşık tersi ile üzerine bastırarak kalın bir tel süzgeçten geçirin. Tuzunu ayarlayın. Karışımı karnabaharın üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Maydanoz soslu levrek
Maydanozları incecik kıyıp dövülmüş sarmısak, limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuzla karıştırın. Patatesi halkalar halinde dilimleyip kızartın. Kıyılmış maydanoza bulayarak servis tabağına yerleştirin. Levreği ızgarada arkalı önlü kızartıp servis tabağına alın. Üzerine maydanoz sosu döküp servis yapın.
MALZEMELER
1 adet levrek
1 demet maydanoz
3 diş dövülmüş sarmısak
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA