Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

2 su bardağı kuru iç bakla
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
1 çorba kaşığı taze nane
1 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Baklayı suya koyup 4-5 saat bekletin. Daha sonra süzüp bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ile soğuk suyu koyup 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Blendırdan geçirip yeniden ocağa oturtun. Nane, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edip 5 dakika daha orta dereceli ateşte pişirin.

Çikolatalı kek
10 adet yumurta
10 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
5 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
Çikolatalı sos için:
1 paket (90 gram) bitter çikolata
1 paket (90 gram) krema
Aynı büyüklükte iki adet kek kalıbını yağlayın. Yumurta ve toz şekeri yoğun bir kıvama gelene dek, 15-20 dakika çırpın. Karışımı ikiye bölün. Birine unun yarısını ve vanilyayı, diğerine kalan unu ve kakaoyu fazla karıştırmadan katın ve kalıplara dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Çikolata ve kremayı ocakta eritin. Kekleri birer parmak kalınlığında kesip, her iki tarafına da çikolata sosu sürün. Bir sade bir kakaolu dilimleri birbirine yapıştırıp üzerini kalan sosla kaplayın.

Susamlı pazı köftesi
1 demet pazının yaprakları
1 adet büyük boy soğan
1 dilim bayat ekmek içi
2 adet orta boy patates
1'er çay kaşığı karabiber, kekik, nane ve kimyon
1 diş sarmısak
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı susam
Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış soğanı, sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun. İnce kıyılmış pazıları üzerine ekleyin. Pazılar öldükten sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra ezilmiş patates ve suda bekletip süzdüğünüz ekmekle karıştırın. Susam hariç diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın, susama bulayıp kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA