Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hindistan cevizli kurabiye

Yumurta hariç tüm malzemeyi yoğurun. Yumurtayı katın ve yoğurmaya devam edin. Dilediğiniz büyüklükte kurabiyeler yapın. Yağlanmış tepsiye dizin ve 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabında 1 saat bekletin. Kurabiyelerden birinin düz yüzeyine krem şanti sürün. Diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Hindistan cevizine bulayıp servis yapın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
125 gram tereyağı
1.5 çay bardağı toz şeker
1 paketten 1 çay bardağı eksik mısır nişastası
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Arasına: 1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Milföyde köfte
Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin ve unlanmış zeminde incecik açın. Köfte için verilen malzemeleri yoğurun ve açtığınız hamurun uç kısmına yerleştirin. Hamuru kıyma ile birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kenarlarını kapatıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Köfte için: 200 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Kimyon
Pul biber

Mantarlı lazanya
Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin. Soğanı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış domates ve sivri biberi ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ilave edin. Lazanyaları süzün. Didikleyip tavaya ilave edin. Birkaç dakika birlikte pişirin. Kaşar peyniri serperek servis yapın.
MALZEMELER
6 adet lazanya yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6-7 adet mantar
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA