Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Ekmek kırıntılı kuzu budu
1 adet kuzu budu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı un
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Sarımsağı dövüp tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Kemiği çıkarılmış etin her tarafına sürün. Mutfak ipi ile sıkıca sarın. Pişirme torbasına koyup 200 derece fırında 1.5 saat pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekmek kırıntısı ile karıştırın. Üzerine yumurta akı, beyaz peynir, tuz ve karabiber ilave edip budun üzerine sürün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sebzeli ekmek
1'er adet kabak, pırasa, havuç
1'er demet maydanoz ve dereotu
3'er çorba kaşığı yoğurt ve tereyağı
3.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı kürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Kurufasulye tatlısı
2 su bardağı kurufasulye
1 su bardağı toz şeker
300 gr. kestane
1 çay bardağı kuru üzüm
2 paket vanilya
1'er çay bardağı dövülmüş ceviz ve fındık
6 çorba kaşığı süt
Bir gece önce ıslatılmış fasulyeyi yumuşayana kadar haşlayın. Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kestaneyi de haşlayıp, süzün ve kabuklarını soyun. Kuru fasulyeyle beraber robottan geçirin. Sıcak suda bekletilmiş kuru üzüm, vanilya, ceviz, fındık ve sütle karıştırın. Tatlıyı kaselere boşaltıp buzdolabında dinlendirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA