Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domatesli ayva

Kuru domatesleri zeytinyağında 2-3 saat bekletin. Ayvaları soyup dilimleyin, limonlu suya koyun. Doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Kurutulmuş domates, sulandırılmış salça, küp doğranmış domates ve kıyılmış sivri biberi ilave edip sote edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin. Ayva ve eti ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp pişirin. Nar ekşisi ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
10 adet kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet ayva
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet limonun suyu l1/2 çay bardağı sıvı yağ
300
gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber

Ispanaklı pizza
Hamur için verilen malzemeler ile yumuşak bir hamur yapın ve 1 saat bekletin. Doğranmış soğanı yağda soteleyin. Sarımsağı ve doğranmış ıspanakları ekleyip kavurun ve soğutun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak unlanmış tepsiye koyup ortalarını havuz gibi açın ve ıspanaklı karışımdan koyun. Üzerine süt ile çırpılmış salça sürün, kaşar peyniri rendesi serpin. 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1.5 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un
Harcı için:
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı süt
50 gram kaşar peyniri

Tatlı simit
Hamuru hazırlamak için ılık süt, maya, şeker ve biraz unu karıştırın. Eritilip soğumuş tereyağını da ekleyip un katarak yumuşak bir hamur yapın. Karıştırırken içine tuz da atın. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Elinizde uzun silindir yapıp simit gibi birleştirin ve kenarlarına bıçakla çentikler atın. 200 derece fırında pişirin. Reçel ve eritilmiş çikolatayla süsleyin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılık süt
25 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA