Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı pilav

3 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
Karabiber
Tuz
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin, süzüp yıkayın. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda beş dakika haşlayın. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Patlıcanı ekleyip ezmeden kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz katın. Bir taşım kaynatıp pirinci ekleyin. Tarçın ve karabiber ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Karnabaharlı tartolet
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1/4 karnabahar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun ve unlanmış tezgahta açın, tart kalıplarına sığacak ebatta parçalar kesin. Yağlanmış tart kalıplarına hamurları bastırarak yerleştirin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Karnabaharı ayırıp tuzlu suda haşlayın. Süzüp ince ince kıyın. Unu yağda kavurun. Süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine karnabahar ve baharatları ilave edin. Karışımı tartoletlere paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana dek pişirin.

Yulaf ezmeli kurabiye
4 kahve fincanı yulaf ezmesi
4 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
Yulaf ezmesini kuru bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Bir kabın içinde bal, Hindistan cevizi ve tarçınla birlikte karıştırın. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin. Kurabiyeleri kurumaya bırakın. Sertleşmeye başladığında servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA