Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates böreği

Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Yoğurt, sıvı yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Patatesleri de ekleyip iyice harmanlayın. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek hepsini karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz, dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu

Ev kurabiyesi
Bir kapta eritilmiş margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu, yoğurdu, unu ve yumurtayı karıştırın. Yumuşakça bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hafifçe bastırıp çekilmiş fındığa batırın. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

MALZEMELER
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 kahve fincanı çekilmiş fındık

Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri iyice karıştırarak pişirin. Diğer tarafta yarım su bardağı suya 3 çorba kaşığı pirinç ununu koyun. Kaşık yardımıyla ezerek eritin. Nişastayı da tencereye ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın. Gül suyunu ilave edin. Diğer tarafta bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirin. Kaselere boşaltarak servis yapın.

MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı gül suyu
1/2 su bardağı badem

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA