Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli külbastı pane

Patatesleri haşlayıp ezin. Sıcak süt, margarinin yarısı, tuz ve karabiberle karıştırın. Kalan margarini tavada eritin. Külbastıları arkalı önlü kızartın. Üzerine sıcak su koyup 20 dakika pişirin. Etleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın, önlü arkalı tekrar kızartın. Maydanoz ve sarmısağı zeytinyağında sote edin. Pürenin üzerine maydanozları ve külbastı paneleri koyarak servis yapın.

MALZEMELER
8 adet patates
1 su bardağı sıcak süt
4 çorba kaşığı margarin
4 adet külbastı
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber

Diyet elma marmeladı
Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin. Su ile birlikte dilimlenmiş elmaları bir kaba alın. Üzerine karanfilleri ekleyin ve elmalar yumuşayana kadar 10 dakika kadar pişirin. İndirmeye yakın, elmaları çatalla ezip püre haline getirin. Sonra ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın. Soğuduktan sonra kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin.

MALZEMELER
1 kg. için
7 adet tatlı elma
1.5 su bardağı su
2 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın

Çikolatalı lokum
Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Süt, un, instant maya ve tuzla hamur yapın ve 20 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Üzerine sırasıyla reçel, toz şeker, dövülmüş fındık, mısır gevreği ve rendelenmiş çikolata serpin. Uzun şeritler kesip rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her rulonun üzerine bir parça tereyağı koyup 190 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
1/2 kg. un
1 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 paket instant maya
İçi için:
5 çorba kaşığı reçel
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık
1 su bardağı mısır gevreği
2 paket çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA