Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fatik

Ispanağı yıkayıp irice kıyın. Bol suyla üç dakika pişirip süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, tarçın ve ıspanağı ekleyin. Sıcak su koyup 10 dakika pişirin. Ekmekleri küçük parçalar halinde doğrayıp servis kabının dibine döşeyin. Üzerine pişen ıspanağı sıcakken yayın. Sarmısaklı yoğurdu dökün. Tereyağında fıstıkları ve pul biberi kavurun, yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın
MALZEMELER
1 kg. ıspanak
2 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 kg kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı sıcak su
6 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt
5 dilim ekmek
Tuz Üzeri için:
3 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Patlıcanlı muhammara
Patlıcan ve kırmızı biberi közleyin. Kabuklarını soyun ve derin bir kabın içinde ezin. İçine dövülmüş sarımsak, ceviz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiber katıp karıştırın. Ekmeklerin üstüne sürüp nane ve cevizle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Muhallebi topları
Tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip hızlıca karıştırarak iki dakika kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş tencereye ekleyin. Toz şeker ve kakaoyu da ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ilave edin. Mikserle beş dakika çırpıp krema sıkacağına alın. Servis tabaklarına sıkıp nane yaprakları ile süsleyerek ikram edin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı un
1 litre süt
8 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
2-3 dal nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA