Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Patlıcanlı piknik köfte
2 kg. patlıcan
500 gr. kıyma
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
3 parça milföy hamuru
1'er çorba kaşığı çörek otu
Susam
Tuz
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve ezin. Kıyma, yumurta, kırmızıbiber, karabiber, un ve tuzu yoğurun, patlıcanla karıştırıp sulu bir harç elde edin. Harçtan kaşıkla parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Milföyleri unlu zeminde açın. Uzun bir kek kalıbını kaplayacak şekilde yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin, zeminine de susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Milföyü servis tabağına çıkarın. Köfteleri içine yerleştirerek servis yapın.

Acılı ekmek
2 adet ekmek hamuru
2 çay bardağı erimiş margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı biber
Ekmek hamurlarını margarinin yarısı ile yoğurun, 5 dakika dinlendirin. Dövülmüş cevizi, ince kıyılmış soğanı, biber salçasını, acı biberi ve kalan margarini karıştırın. Dinlenmiş hamuru iki karış uzunluğunda dikdörtgen açın. Üzerine cevizli harcı yayıp kenarlarını ortaya doğru katlayın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup 200 derece fırında pişirin.

Pudingli meyve tatlısı
1 paket vanilyalı puding
3.5 su bardağı süt
4 top dondurma
7-8 adet çilek
10 adet siyah üzüm tanesi
50 gr. antepfıstıklı krokan Sosu için:
80 gr. bitter çikolata
3 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı Nescafe
Pudingi sütle pişirin. Sos için; küçük parçalara bölünmüş çikolata, krema ve Nescafe'yi ağır ateşte karıştırarak pişirin. Servis kaplarına birer top dondurma koyun. Üzerine ikiye böldüğünüz çilek ve üzümleri, küçük parçalara bölünmüş krokanları koyun. Pudingi de kaplara paylaştırın. Üzerine çikolatalı sostan gezdirin. Çilek, üzüm ve nane yaprakları ile süsleyin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA