Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Marmelatlı tartolet
125 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı soğuk su
1/2 çay kaşığı tuz Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
80 gr.'lık iki paket bitter çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı marmelat
Tereyağı ve unu karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip hızlıca yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirin. Üzerini çatalla delerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Tereyağı, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Soğuyan tartoletlerin üzerine çikolata ve marmelat sürün. Buzdolabında bir saat bekletin.

Bulgurlu yaprak sarma
300 gr. kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 demet maydanoz
1 adet soğan
1 demet taze nane
3 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
500 gr. asma yaprağı
4 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Soğanı rendeleyip tereyağında üç dakika soteleyin. Yeşillikleri kıyın. Baharatları, bulguru, pirinci ve kıymayı soğumuş soğanla yoğurun. Yaprakları, iç malzemeden koyup sarın. Tencereye dizip üzerine 1.5 su bardağı su koyarak 30 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberle servis yapın.

Patatesli çorba
1 adet patates
6 adet marul yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı su
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber
Patatesi küp küp doğrayın. Tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve patatesi ekleyip kaynamaya bırakın. Patates yumuşayınca, kıyılmış marul yaprağını ekleyin. Muskat, tuz ve karabiber kattıktan sonra bir taşım daha kaynatın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA