Yumurta sarısı, toz şeker, süt ve unu sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Ilındıktan sonra pul biber ve karabiberi de ekleyin. Daha sonra sıkma torbası yardımı ile kaselere boşaltın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
120 gram paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tutam karabiber
2-3 dal nane
Köfte dürüm
Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. Ufalanmış ekmek içini, dövülmüş sarmısağı, kıyılmış maydanozu ve baharatları içine koyun ve 5 dakika yoğurun. Harçtan iki parmak kalınlığında köfteler yapın ve yağda kızartın. Lavaş ekmeklerine ketçap sürün, köfteleri içine koyup sarın.
MALZEMELER
500 gr kıyma
1 adet soğan
4 dal maydanoz
3 dilim ekmek içi
3 diş sarmısak
Tuz
Kimyon
Karabiber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet lavaş ekmeği
2 çorba kaşığı ketçap
Pirinçli ıspanak yemeği
Ispanakları yıkayıp doğrayın. Soğanı rendeleyin, üzerine zeytinyağını ekleyerek kavurun. Soğanların rengi dönünce ıspanakları ve pirinci ekleyin. Üzerine 1 çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin. Sade veya yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
2 kg. ıspanak
1 adet soğan
Tuz
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı