Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Brokoli suflesi

Tereyağını eritip unu sararana kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Üzerine sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Brokolinin çiçek kısımlarını ince kıyın. Kıyılmış taze soğan ve maydanozu brokoliye ilave edin. Ilınmış sütlü karışımı ve yumurtaları brokoliye katıp karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Yağlanmış sufle kaplarına pay edip 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
400 gr. brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 demet taze soğan ve maydanoz
2 adet yumurta
Tuz, karabiber, pul biber

Çikolatalı ev gofreti
Çikolataları ince ince kırıp benmari usulü eritin ve içine tereyağı ile vanilya ilave edin. Bir adet gofreti yağlı kağıdın üzerine yerleştirip üzerine çikolata sürün ve ikinci gofreti üzerine koyun. Yeniden çikolata sürün. Bu şekilde altı kat üst üste gofret koyun. Gofretlerin üstünü ve yanlarını da çikolataya bulayın. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın.
MALZEMELER
3 adet 80 gr.'lık bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
250 gr. ince sade gofret

Zeytinyağlı pırasa
Pırasayı verev şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağı ilave edip beş dakika pişirin. Üzerine doğranmış havuç, pirinç, şeker, 1.5 su bardağı su ilave edip 25 dakika pişirin. Üzerine limon suyu sıkın ve soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER
1.5 kg. pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Yarım limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA