Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Pancarlı portakal tabağı
200 gr. pancar turşusu
3 adet portakal
100 gr. otlu peynir
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2-3 dal maydanoz Sosu için:
1 tatlı kaşığı hardal
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber
Portakalları ikiye bölün. Etli kısımlarını tamamen çıkarmadan içlerini oyun. Otlu peyniri küp doğrayın, kıyılmış maydanoz ve kuru fasulyeyle karıştırın. Pancar turşusunu küp doğrayın. Portakal çanaklarının içine biraz turşu koyun. Üzerine peynirli harçtan koyun. Yeniden turşu ve peynirli harç koyun. Sos için verilen malzemeleri karıştırıp üzerine dökün.

Pastırmalı kuru fasulye
100 gr. pastırma
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ve süzün. Ertesi gün yumuşayana dek haşlayın. Soğanı tereyağında soteleyin. Salça, küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip kavurun. Toz şeker, fasulye ve sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi katıp 15 dakika pişirin. Üzerine iri parçalara ayrılmış pastırmayı koyup güveç kabına alın. Üzeri açık bir şekilde 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Biberli şehriye pilavı
2 adet çarliston biber
6 adet sivri biber
1 paket arpa şehriye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 su bardağı sıcak su
15 adet kiraz domates
Tuz, karabiber
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğrayın. Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine şehriyeyi katın. Şehriyeler pembeleşince biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurup sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. Kapağını kapatıp orta ateşte beş dakika pişirin ve ikiye bölünmüş domatesleri ekleyin. Çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA