Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı havuç

Havuçları temizleyip verev şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarımsak ve soğanı zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Üzerine havuç ve pirinci ilave edin. Birkaç dakika daha soteleyip sıcak su, toz şeker ve tuz ekleyin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER
1/2 kg. havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 dal kıyılmış maydanoz
Tuz

Ayvalı turta
Kabukları soyulup dilimlenmiş ayvaları, su ve karanfili ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup iki dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu elinizle ufalayıp soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve açın. Bir adet hamuru yağlanmış kalıba, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı soğuk tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı soğuk su
İçi için:
3 adet ayva
1 çay bardağı su
2 adet karanfil
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
8 adet iri kıyılmış ceviz

Biftek sarması
Etleri tuzlayın, üzerine birer dilim salam ve pastırma yerleştirin. Dövülmüş fıstıkları serpip rulo şeklinde sarın. Etleri ısıya dayanıklı bir kaba dizip üzerini folyoyla kapatın. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Folyoyu alıp etlerin üzerine kaşar dilimlerini koyun. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
6 dilim biftek
6 dilim pastırma
6 dilim salam
1/2 su bardağı Antep fıstığı
6 dilim kaşar peyniri
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA